NPO Zapp en VPRO zoeken kinderverhalen

Voor het derde seizoen van het kinderprogramma ‘Hoofdzaken’ van de VPRO zijn zij opnieuw op zoek naar kinderen tussen 8 en 13 jaar met kleine of grote, bijzondere, verdrietige of leuke verhalen. In Hoofdzaken vertellen kinderen in de kappersstoel over hun leven op een oprechte manier, terwijl hun haren worden geknipt door de vriendelijke kapper Marko. Voor dit seizoen zijn we op zoek naar kinderen uit alle lagen van de samenleving. Televisie moet een spiegel van de maatschappij laten zien, vinden zij. Natuurlijk is de privacy van gezinnen essentieel. De kinderen in de kappersstoel kunnen het over van alles hebben: school, vriendjes, hobby’s, familie, ziekte en gezondheid, leven en dood, toekomstdromen etc. Het gesprek met kinderen hoeft niet te gaan over de voedselbank of rondkomen met een klein inkomen. Maar ze hopen wel kinderen te vinden die zich minder snel via de reguliere wegen aanmelden, om met hen in gesprek te gaan over allerlei soorten dagelijkse thema’s. VPRO¬† verzekert ouders dat zij heel integer omgaan met de kinderen en hun verhalen; wat ze willen uitdragen is dat bij hen in de kappersstoel alle kinderen iets interessants te vertellen hebben en daarbij gelijk zijn, hoe bijzonder hun verhaal ook mag zijn. Aanmelden kan via: www.hoofdzaken.tv
Je kunt ook het oproepfilmpje bekijken via: https://www.facebook.com/101381874908021/videos/2598346993780713/.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email