Corona maatregelen

De regering heeft de Voedselbanken als een cruciale (winkel) voorziening aangemerkt. Onze inzet is gericht op onze klanten. We willen, ook in deze lastige tijd, hen blijven voorzien van een wekelijks (vers) voedselpakket.

We hebben dit jaar vaak te maken gehad met maatregelen om ons en onze cliënten te beschermen tegen Corona. De overheid heeft woensdag 30 september aangepaste en dringende adviezen afgegeven, waar we ons als bestuur van Voedselbank Oost Nederland vanzelfsprekend aan houden.

De Voedselbank Oost Twente verplicht een ieder die de Voedselbank bezoekt of werkzaamheden verricht tijdens de uitgifte tot het dragen van een mond/neuskap, dit met uitzondering van de medewerkers achter de spatschermen.

Deze verplichting geld voor klanten en alle vrijwilligers.

Op alle andere momenten geldt het dringende advies van de overheid:

  1. Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
  2. Na handen desinfectie mondkapje op.
  3. Desinfecteer de winkelwagen voor gebruik.
  4. Houdt altijd 1,5 meter afstand tot andere klanten en medewerkers van de Voedselbank.
  5. Medewerkers van de Voedselbank dragen het “niet medische” mondneuskapje FFP2. Dit geeft ons een zekere bescherming tegen een besmetting van buitenaf.
  6. Cliënten kunnen volstaan met een standaard mondkapje zoals dat ook in het openbaar vervoer is toegestaan.
  7. Voor al onze cliënten geldt: kom alleen naar de Voedselbank Oost Twente, kinderen zijn (vooralsnog) niet welkom ook niet onder de 12 jaar!

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email