Digitale open dagen

De Week van de Voedselbanken vindt ook dit jaar plaats in week 42, van 12 tot 18 oktober.  In voorgaande jaren hielden veel voedselbanken in deze week een open dag. Nu dat wegens corona vaak lastig te organiseren is, houden we de open dagen online.

In de Week van de Voedselbanken willen we belangstellenden laten zien wat de voedselbanken doen. Waar komt het eten van de voedselbank vandaan en wie kan gebruik maken van de voedselhulp? Hoe werkt zo’n vrijwilligersorganisatie? De digitale rondleiding door een voedselbank laat het zien. Klik hier  om de filmpjes te bekijken.

Ook dit jaar proberen we taboes en schaamte rondom de voedselbank bespreekbaar te maken.  Als de huidige crisis iets laat zien is dat je heel snel in een financieel penibele situatie kunt belanden. Het kan echt iedereen overkomen; door bijvoorbeeld een scheiding, baanverlies, schulden of ziekte.

Waarom Week van de Voedselbanken?
Op 16 oktober – midden in de Week van de Voedselbanken – valt Wereld Voedseldag. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor voedselzekerheid.  Op 17 oktober valt Wereld Armoededag.  In Nederland staan we stil  bij de 1 miljoen Nederlanders die op dit moment in armoede leven. Per schoolklas groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen in armoede op. In sommige wijken in Nederland ligt dit gemiddelde zelfs hoger. Naar verwachting zal dit aantal door de coronacrisis alleen maar toenemen.
Zowel armoede als voedselzekerheid horen tot de kern van de activiteiten van de voedselbanken. Vandaar dat wij week 42 hebben uitgeroepen tot Week van de Voedselbanken.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email