De coronacrisis laat diepe sporen achter in de samenleving. Veel mensen worden getroffen door baanverlies, met alle gevolgen van dien.

Een beroep doen op de voedselbank is voor een groeiende groep Nederlanders noodzakelijk geworden. Maar het zit in onze genen om elkaar te helpen. Met dit kookboek willen wij laten zien dat Nederlanders solidair zijn met elkaar. De titel spreekt dan ook ‘boekdelen’: door elkaar te helpen met de juiste tools, staan we sterker. Het resultaat is 15 heerlijke recepten voor een laag budget. De recepten zijn bedacht met ingrediënten die vaak voorradig zijn bij de voedselbank. Het idee achter het kookboek is dat eten lekker, gezond en makkelijk mag zijn, ook als je portemonnee even leeg is.

Dit kookboek is gemaakt door een team van studenten, koks en vrijwilligers die allen in hun vrije tijd hebben gekookt, geproefd en geschreven. Het Kookboekje kun je gratis downloaden.

cloud_download Kookboekje (6138KB)