Ondanks de Covid pandemie melden zich in de gemeenten Dinkelland en Oldenzaal nog maar weinig nieuwe cliënten die een beroep doen op onze voedselbank. In het westen van Nederland lopen de aantallen nieuwe aanmeldingen op tot wel 15%, terwijl dat in ons verstrekkingen gebied nauwelijks aan de orde is.

Toch is het Bestuur van onze voedselbank van mening (en de signalen duiden daar ook op) dat er een grote groep mensen moet zijn die in aanmerking zou komen voor een voedselpakket.

De tijdelijke overheidsmaatregelen lopen nu ten einde en veel van de ontvangen gelden en/of achtergestelde huren zullen binnenkort toch weer terugbetaald moeten worden. Wij vermoeden dat de stille armoede groter is dan de kille cijfers doen vermoeden.

Wij nodigen iedereen dan ook met klem op je aan te melden via deze website als je (tijdelijk) hulp nodig hebt. Je mag ook een belletje plegen met ons cliënten team, wij staan je graag te woord en informeren je over de mogelijkheden.