Voedselbank Oost Twente: Ik wil vrijwilliger worden

Ik wil vrijwilliger worden

Word ook vrijwilliger bij de Voedselbank Oost Twente en versterk ons team!

Wat fijn om te zien dat je interesse hebt om vrijwilliger te worden! In de gemeenten Oldenzaal en Dinkelland zijn in totaal meer dan 100 vrijwilligers af en toe actief in hun vrije tijd. Zij vormen het hart van onze Voedselbank. Met hun onuitputtelijke enthousiasme zorgen zij er voor dat mensen die leven onder de armoedegrens wekelijks een voedselpakket krijgen.

Voedselbank Oost Twente: Ik wil vrijwilliger worden

Onze Voedselbank is net een “bedrijf” en kent een aantal functies waarvoor je je kunt aanmelden. Je gaat deel uit maken van een team. Dit team wordt door de planner volgens een rooster ingepland, zodat je eens per drie tot vier weken aan de beurt bent.

Vrijwel alle werkzaamheden (behalve Bestuurswerk) worden overdag uitgevoerd op vaste dagen. Het is wel handig om hiermee rekening te houden en je weet ruim van te voren wanneer je bent ingepland voor vrijwilligerswerk.

Geen enkele vrijwilliger wordt betaald. Ook het Bestuur niet en ook de landelijke Voedselbanken Nederland niet. Niet in geld en niet in natura.

Vacature

Openstaande vacatures:

We zijn momenteel op zoek naar

Vacature
Vacature: Voorzitter

Als voorzitter geef je leiding aan deze mooie non-profit organisatie met meer dan 100 vrijwilligers. Je zet in samenspraak met het bestuur, bestaande uit 9 personen, de koers uit voor de toekomst van de voedselbank. Je hebt overleg met armoedebestrijding en de gemeente Oldenzaal en Denekamp. Daarnaast heb je incidenteel overleg met de “noaber” voedselbanken in Twente en de landelijke Voedselbanken Nederland. Het is een zeer afwisselende functie met de nodige dynamiek in een sterk veranderende wereld.

Vacature
Vacature: Voorlichting en Publiciteit

Je bent begaan met de armoede in het algemeen en in de gemeenten Oldenzaal en Dinkelland in het bijzonder. Je informeert de vrijwilligers van onze voedselbank en geeft voorlichting aan derden (vooral sponsoren) indien daaraan behoefte is. Daarnaast zie je toe op de juiste inhoud van de website en social media (Facebook). Je onderhoudt de contacten met de lokale pers en met Voedselbanken Nederland. Je bent onderdeel van het bestuur dat 8 keer per jaar bij elkaar komt.

Heb je een leuke functie gezien die goed bij je past of wil je eerst meer informatie?

Neem dan contact met ons op of email direct naar info@voedselbankoosttwente.nl.

Contact & informatie

Meer informatie of vragen a.d.h.v. deze pagina? Neem gerust contact met ons op.
Op onze contact pagina vind je een overzicht van de verschillende afdelingen en contactpunten
van Voedselbank Oost Twente gemeente Oldenzaal en Dinkelland.

Neem contact met ons op via het contactformulier, email of telefoon.

Contact opnemen